
OBS - tilmelding til Majbrit: mail: makromo@gladsaxe.dk eller tlf: 24919435
Tags
Uge 17- Date
- Tid
- 16:00 - 18:30
- Bibliotek
- BIBLIOTEK+
- Adresse
-
Høje Gladsaxe Torv 2A
2860 Søborg
Danmark
Vi afprøver nogle danske og måske lidt ukendte bælgfrugter, og bruger også nogle af dem vi måske kender i forvejen.
Vi bruger masser af årstidens grøntsager.
Retterne, vi laver, har den fordel at de i høj grad kan laves med de grøntsager, man lige har på lager. Så mindsker vi også madspild.
Vi laver en suppe til forret, et hovedmåltid og en lækker lidt sød afslutningshapser.
Vi bager også et brød, som kan bruges til forretten, men som også er godt til madpakken.
Menu:
Forret: Minestronesuppe med cannellinibønner. Med inspiration fra det Italienske køkken - masser af smag og velduft. Marie giver idéer til, hvordan den kan varieres i det uendelige!
Hovedret: Fyldte gratinerede pandekager med linser/bælgfrugt i selve pandekagen, og masser af smagfuldt fyld med årstidens grøntsager og nogle bælgfrugter
Salat: Vi laver en salat med årets sidste porrer, linser og fetacreme.
Den søde “hapser”: Dadelkugler med sorte bønner, kakao og andet godt.
Brødet: Vi laver et groft brød med røde linser. Giver ekstra protein og et lækker svampet brød.
Vi fordeler opgaverne på bedste vis. Undervejs får vi gode snakke om, hvilke udfordringer og muligheder der er med at få flere af de gode bælgfrugter ind i hverdagsmaden.
Alle kan være med, uanset forudsætninger. Vi hjælper hinanden og hygger undervejs😊
Workshoppen er gratis, men kræver tilmelding.